mandag den 28. marts 2016

15 uger post OP

Det er efterhånden ved at være rigtig længe siden, at jeg har lagt et indlæg op. Det skyldes sådan set, at der ikke sker særligt meget på kæbe-tand fronten. Der er ikke så meget fart og dramatik, som der var i tiden omkring operationen.

Så vidt jeg kan forstå på min bøjletandlæge går det efter planen. Pt venter vi på at en hjørnetand retter sig op, samt får rykket underkæben ind på plads så midterlinjerne liner op i over- og undermund.

Sidst jeg var på riget (17/3) skulle jeg også tjekkes af kirurgen. Jeg fik taget de sædvanlige 3 røntgen billeder (tandstilling, sagittalt snit og frontalt snit), og han kunne hurtigt fastslå at det ser ud som det skal. Det havde jeg nu også på fornemmelsen!
Jeg fik meget ros for min gabe-evne - ikke at jeg har trænet den udover reelle gab! - men det er jeg åbenbart overraskende dygtig til... Det er vel meget godt...?

Det er sjovt som de efterhånden allesammen kender mig derude nu. Jeg kender rutinen, og det er slet ikke lige så skræmmende og nyt som det var de første par gange. Røntgen-damen er altid munter og glad for at se mig, "you know the drill, det er så nemt når du selv ved præcis hvad du skal gøre" - jo tak, jeg har efterhånden også fået en del røntgenstråler gennem mit kranie ;)

Den eneste gene jeg har fra operationen nu, er stadig følelsesløshed på venstre halvdel af hagen og underlæben, samt forstyrrede nerveender i højre side - mit tandkød reagerer på berøring af hagen (udefra!) af en eller anden underlig grund. Der er stadig fine chancer for at jeg får normal følelse igen, men der er altid en risiko for, at nerven er skåret over, in which case jeg ikke får følelsen igen. Det kan jeg også sagtens leve med, men det vil kræve noget getting used to..

Det, der irriterer mig mest ved forløbet, er at jeg virkelig kan mærke min forfængelighed skinne igennem. Jeg forlader simpelthen aldrig min lejlighed uden en tandbørste, og er i det hele taget ikke særligt glad for at spise sammen med andre - dels pga. madrester i bøjlen, og dels pga. at det stadig føles underligt når jeg tygger - jeg har ikke helt fået det på plads endnu!
Og selvom jeg godt er klar over, at det sikkert er mig selv der lægger mest mærke til det, så er det virkelig noget der går mig på. Men hvad, det er 3-6 måneder mere, mon ikke min forfængelighed kan holde til det..!

Jeg har stadig en lidt stor "bule" under venstre øje (det indlagte knogle), og er ikke helt symmetrisk på de to sider. Det er dog, som sagt, ikke noget man gør noget ved før om et lille år. Det er ret sikkert, at jeg skal have fjernet en plade/skrue der sidder under højre øje, da den sidder for højt, men det venter vi med, til vi ser om venstre side skal slibes lidt ned. Så selv når bøjlen ryger, så er det ikke helt overstået endnu. Jeg er dog blevet forsikret, at det er meget små indgreb, der kan laves under lokalbedøvelse - jeg synes det lyder lidt klamt, at de skal op og slibe på mine kindben i lokalbedøvelse, men på den anden side, er jeg heller ikke meget for fuld narkose igen!

Så jeg skal stadig bare væbne mig med tålmodighed, møde op til mine utallige aftaler på riget, gå med de dumme elastikker og børste mine tænder uendeligt ofte.

Slutteligt kommer et billede fra en sjov aften med Amalie - jeg begynder at "bruge" og vænne mig til det nye smil lidt mere nu :)
11/3 2016 - Katrine & Amalie